Ana Sayfa
Tarihçe

Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü'ne bağlı İngilizce Öğretmenliği Programı eğitim öğretim faaliyetlerini 2010-2011 Akademik Yılında lisans düzeyinde kabul ettiği elli öğrenci ile başlatmıştır. Üstün bir gayret ve titizlikle sürdürülen öğretim faaliyetleri ile ilk mezunlarını 2013-2014 Bahar Döneminde vermiştir. On öğretmen adayımız mezuniyetlerini takiben T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta düzeydeki kurumlar ile çeşitli özel eğitim merkezlerinde İngilizce Öğretmeni olarak görevlerine başlamış ve Programımıza ilk meyvelerini vermiş olmanın haklı gururunu yaşatmıştır.

2012-2013 Akademik Yılında Batı Karadeniz Üniversiteleri İşbirliği Protokolü çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nın katkıları ile açılan yüksek lisans programı kabul edilen beş T.C. uyruklu ve bir yabancı uyruklu öğrenci ile çalışmalarına ilk adımı atmıştır. İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programımız 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Döneminde ilk mezunlarını vermiş ve çalışmalarında ivme kazanmıştır.

Kısa sürede önemli yol kat eden SAÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğrenci odaklı, çağın gerekliliklerine göre kendisini güncelleyen ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim çalışmalarını sürdüren bir akademik birim olarak yakın zamanda doktora programıyla akademik dünyaya daha da büyük katkılar sunmayı hedeflemektedir.