Ana Sayfa
Eğitim
İngilizce Hazırlık Programı

İngilizce Hazırlık Programı hakkında

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı’nda eğitim dili İngilizcedir. Hazırlık eğitimi programı Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanlığı tarafından düzenlenir ve yürütülür, ve zorunludur. İngilizce hazırlık eğitimi çerçevesinde açılan dersler yalnızca Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği programında kayıtlı olan öğrencilere yöneliktir.

Bölüme kayıt yaptıran öğrenciler, İngilizce muafiyet sınavına tabi tutulurlar. Bu sınava girmeyen veya bu sınavda başarılı olamayan öğrenciler Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimine devam eder. Muafiyet koşulları aşağıda belirtilmiştir:

a) Sakarya Üniversitesi dışında bir üniversitenin hazırlık sınıfında eğitim alıp başarıyla bitirenler ve bitirme notu Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünün bu yönergenin Madde 7/a bendinde açıklanan hazırlık sınıfı başarı ölçütlerine uyanlar (80 puan ve üstü), girmeye hak kazandığı lisans programına birinci sınıftan devam edebilir (Yabancı dil sınav geçerlilik süresi dahilinde).

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi bölümü tarafından uygulanan hazırlık muafiyet sınavları dışında başka bir üniversitenin yapmış olduğu yabancı dil muafiyet sınavında başarılı olup hazırlık sınıfında eğitim almamış olanlar, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü tarafından yapılan yabancı dil muafiyet sınavlarına girmek ve en az 80 puan almak zorundadır.

b) Uluslararası geçerliği olan bir yabancı dil sınavında alınan yeterlik puanı ve bu puanın hangi nota tekabül edeceği YÖK tarafından belirlenen eşdeğerlilik tablosunun güncel haline göre belirlenir.

c) ÖSYM tarafından yapılan ve YÖK tarafından (b) bendindeki sınavlara eşdeğerliliği kabul edilen yabancı dil sınavlarında 100 tam puan üzerinden 80 ve üzeri alanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar.

d) Kayıt evrakı eksik öğrenciler derslere ve ilgili sınavlarına giremez ve muafiyet hakkından faydalanamaz. e) YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) ile kayıt olan öğrenciler bu yönergenin 7. Maddesinde açıklanan hazırlık sınıfı başarı ölçütlerini karşılamaları ve Sakarya Üniversitesi TÖMER’den alacakları Türkçe B1 belgesi ile lisans eğitimlerine başlayabilirler.

İngilizce Hazırlık programında yabancı dil eğitimi İngilizcedir ve Okuma (Reading), Yazma (Writing), Dinleme (Listening), ve Konuşma (Speaking) olmak üzere dört temel dil becerisinin eğitimini içerir. Dersler Sakarya Üniversitesi Hendek Kampüsü'nde yürütülmekte ve haftada 24 saatlik bir program uygulanır.