Ana Sayfa
Öğrenci
Öğretmenlik Uygulaması

Öğretmenlik Uygulaması

Öğrencilerimiz lisans ders planında 7. (yedinci) ve 8. (sekizinci) yarıyıllarda verilen Öğretmenlik Uygulaması I ve Öğretmenlik Uygulaması II dersleri kapsamında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda sahip oldukları kuramsal bilgileri deneyime dönüştürme ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulmaktadırlar.

Uygulama okullarında kendilerine atanan rehber öğretmen ile birlikte alan derslerine katılarak yakından gözlem yapma şansı elde etmekte, sahip oldukları alan bilgisini öğretmenlik meslek bilgisi ile bütünleştirme yolunda uygulama boyutunda ilk adımlarını atmaktadırlar. Öğrencilerimiz ayrıca dönemin ilerleyen aşamalarında kendi hazırladıkları ders sunumlarını ortaya koymakta, mesleğe adım atmanın heyecanını yaşarken öz değerlendirme imkanı bulmaktadırlar. Hazırladıkları dil öğretim materyallerinin işlevselliğini aldıkları dönütler yoluyla test ederek, lisans programında sunulan teorik bilgileri bireysel yönleriyle bağdaştırarak yeni kazanımlar elde etmektedir.

Ayrıca son yarıyıl verilen Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında uygulama okullarında kazandıkları deneyimleri birbirleriyle paylaşmakta, farkındalık derecelerini arttırmakta, hatalarının ve bunlara yönelik çözüm yollarının daha iyi bilincine varmakta ve bu şekilde öz değerlendirme ve akran değerlendirme becerilerini geliştirmektedir. Okullarda kaydedilen sunum videolarını dersin öğretim sorumlusu ile birlikte izleyen öğrenciler beyin fırtınası yoluyla güçlü ve zayıf noktalarını daha sağlıklı tespit etmektedir. 

Öğretmenlik Uygulaması dersine ilişkin daha ayrıntılı bilgi için ilgili yönergeyi sitemizin Mevzuat başlığı altında Yönergeler bölümünde bulabilirsiniz.