Ana Sayfa
Duyurular
Bölümümüz Öğretmen Adayları Uluslararası Euredıe Kongresine Katıldı

Bölümümüz Öğretmen Adayları Uluslararası EUREDIE Kongresine Katıldı

Bölümümüz öğretmen adayları, öğretim elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Elif Bozyiğit’in araştırmacı olarak yer aldığı EUREDIE (European Researcher Development and Engagement for Interculturality and Equity) projesinin çoğaltıcı etkinliği kapsamında, İstanbul'da gerçekleşen “The International Congress on Interculturality and Equity in Language Education (EUREDIE Congress- 2023)” adlı kongreye katılım sağladı.

Bölümümüz öğrenci topluluklarından SAÜ IDET, 23 Kasım 2023'te, üniversitemiz birimlerinden Sakarya Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı tarafından tahsis edilen araç ile kongreye katılım gösterdi. Etkinlikten sorumlu akademisyen olarak Arş. Gör. Kerem Can Alpay, öğretmen adaylarına rehberlik ederek onların uluslararası alandaki güncel çalışmaları takip etme ve alanın önde gelen araştırmacılarıyla tanışmasını sağladı.

Kongrenin ikinci gününde ise bölüm dördüncü sınıf öğretmen adaylarımızdan Bensu Gülten Ayrılmaz, İlayda Öztürk ve Nurten Yulu bilimsel araştırma yöntemleri dersi kapsamında yürütmüş oldukları “Exploring the Contributions and Challenges of During-Erasmus for University Students” adlı çalışmayı sunmuşlardır. Öğretmen adaylarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. 

Bu uluslararası kongre, öğretmen adaylarımıza, alanımızdaki son gelişmeleri izleme ve dünya çapındaki araştırmacılarla etkileşimde bulunma şansı sunarak akademik gelişimlerine katkı sağladı. Öğrencilerimiz, kongre boyunca gerçekleşen sunumlar ve etkinlikler aracılığıyla, eğitimde kültürel çeşitliliğin ve eşitliğin önemine dair bir anlayış geliştirme şansı yakaladılar.

Bölümümüz adına gerçekleştirilen bu katılım, öğrencilerimize uluslararası bir etkinliğe katılım deneyimi kazanma fırsatı sunduğundan üniversitemizin ilgili birimlerine verdikleri destek ve sağladıkları olanaklar için teşekkür ederiz.

SAÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanlığı

Fotoğraflar