Ana Sayfa
Duyurular
Öğretim Elemanımızın Uluslararası İş Birlikleri ve Proje Geliştirme Konulu Enıs Cost Aksiyonu Eğitim Okulu Deneyimi

Öğretim Elemanımızın Uluslararası İş Birlikleri ve Proje Geliştirme Konulu ENIS COST Aksiyonu Eğitim Okulu Deneyimi

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Burcu KOÇ, ENIS (European Network on International Student-mobility)* COST Action CA20115 kapsamında 7 Aralık 2023 tarihinde Letonya’nın Riga şehrinde Letonya Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Genç Yenilikçiler için Eğitim Okulu (Training School for Young Innovators)’na katıldı.

Doktora öğrencilerine ve genç araştırmacılara başarılı projeler yazmaları konusunda mentorluk etmeyi amaçlayan ikinci ENIS eğitim okulu, katılımcıları hem ağlar kurmak hem de önermeyi planladıkları projelerin topluma yönelik etkilerini daha iyi planlayabilmeleri noktalarında bilgilendirdi.

İki aşamadan oluşan programın birinci kısmı 3 Ekim 2023’te çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Katılımcılara konsorsiyum oluşturmak için akademide nasıl ağ kurabilecekleriyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca katılımcılar olası proje önerileri için Erasmus+ ve COST aksiyonları konusunda da bilgilendirildiler. Çevrimiçi etkinliğin son kısmında ise katılımcılar ilgi alanlarına ve olası proje fikirlerine göre çalışma gruplarına ayrılarak fikir alışverişinde bulundular. Çevrimiçi etkinliğin tamamlayıcısı olarak hibrid şekilde planlanan etkinlikte ise İzlanda Ulusal Ajansından Runa Vigdis Gudmarsdottir ve Cardiff Üniversitesinden Manuel Souto-Otero katılımcılara araştırma sonuçlarını paydaşlara nasıl etkili bir şekilde ulaştırabileceklerini örneklerle sundu. Etkinliğin ikinci kısmında ise 10 farklı ülkeden yüz yüze ve çevrimiçi katılan genç araştırmacılar kararlaştırdıkları proje konularının mantıksal çerçevesini oluşturmak üzere çalışmalarını yürüttüler.

Uluslararası bu etkinliğe katılarak farklı disiplinlerden araştırmacılarla tanışma fırsatı yakalayan öğretim elemanımız, ikili iş birlikleri konusunda çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.

*ENIS COST Aksiyonu bilimsel çıktıları ve uygulama önerilerini birleştirmeyi amaçlayan uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ağdır.

 

SAÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanlığı

Fotoğraflar