Ana Sayfa
Duyurular
Dersler ve Mezuniyet Koşulları Hakkında

Dersler ve Mezuniyet Koşulları Hakkında

Mezuniyet Koşulları
 
Değişiklik!: Bu dönem öncesinde programdan mezun olabilmek icin 7 zorunlu (ELT 500 Seminer ve ELT 800 tez calismasi dahil) ve 3 secmeli olmak uzere toplamda 27 kredilik 10 ders alinmasi gerekmekteydi. Ancak, son yapılan düzenleme ile ders sayısı ve kredisi değişmemekle birlikte zorunlu olan Ölçme ve Değerlendirme dersi seçmeli ders oldu ve bu durumda mezun olabilmek için gerekli ders sayısı 6 zorunlu (ELT 500 Seminer ve ELT 800 tez calismasi dahil) ve 4 seçmeli olmak güncellendi. Tüm dersleri gösteren tabloyu içeren dökümanı ekte bulabilirsiniz. 

Seminer dersi, derslerin son doneminde, teze baslamadan onceki donem icerisinde alinmalidir. Uzmanlik Alan dersinin de her donem icin secilmesi gerekmektedir. Ogrencinin danismani hangi hocaysa, o hocanin Uzmanlik Alan dersi grubunun secilmesi gerekmektedir. 

Mezuniyet icin ön görülen süreler icerisinde ders ve tez donemlerini tamamlamak gerekmektedir. Yonetmelik geregi, 

MADDE 7 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. 

(2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yükseköğretim kurumunun öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. 

 
Bilgilerinize.
 
2016 Güz öncesi kayıt yaptıranlar için önemli hatırlatma: Bu yönetmelik kabul edildiğinde öğrenci olanları dezavantajlı duruma düşürmemek adına söz konusu öğrencilerin tüm öğrenim süreleri 2016 Güz döneminde sıfırlanmıştır. Yani bu da demek oluyor ki 2016 Güz yarıyılı öncesi öğrencimiz olanlar bu dönem teze başlayıp, önümüzdeki yarıyıl sonunda (Bahar 2019 yarıyılı sonu itibariyle) tezlerini savunup mezun olmak zorundadır. Aksi takdirde ilgili yönetmelik gereği programla ilişiğiniz kesilecektir.