Ana Sayfa
Duyurular
10 Soruda İngilizce Hazırlık Programı
10 Soruda İngilizce Hazırlık Programı

10 Soruda İngilizce Hazırlık Programı

 

1. Nerede eğitim göreceğim?

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Hazırlık Programı ve Lisans Programı eğitim-öğretim faaliyetleri Hendek ilçesinde bulunan Eğitim Fakültesi Kampüsünde yürütülmektedir.

 

2. İngilizce Hazırlık Programı zorunlu mu?

Evet. 

 

3. İngilizce Hazırlık Programında hangi dersler var?

Hazırlık programımızda ileri seviye beceri dersleri vardır. Bu dersler Speaking, Writing, Reading ve Listening dersleridir. Hazırlık eğitiminin odağı sizlere İngilizce öğretmek değil, öğretmenlik hayatınızda sıklıkla ihtiyaç duyacağınız becerileri kazandırmaktır.

 

4. İngilizce Hazırlık Programında devam zorunluluğu var mı? 

Hazırlık programımızda minimum %80 devam zorunluluğu vardır.

 

5. Güz dönemi sonunda bölüm derslerini almaya başlayabilir miyim?

Hayır. Dönem arasında ana programa geçiş yapılması mümkün değildir.


 

6. İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak istiyorum. Muafiyet için hangi sınavlar kabul ediliyor?

Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği tarafından yürütülen hazırlık programı yeterlik sınavında (SaUPET) başarı notu 100 üzerinden en az  80 (seksen) dir. Bu sınavda 100 üzerinden 80 (seksen) ve üzerinde not alanlar Zorunlu Hazırlık öğretiminden muaf sayılırlar. Muafiyet için denkliği kabul edilecek sınavlar dört temel dil becerisini ölçen ve ilgili birim tarafından kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlardır (CPE, CAE, TOEFL iBT, PTE Akademik). 

 

Muafiyet için kabul edilecek sınavlara son 2 (iki) yıl içerisinde girmiş olma şartı bulunmaktadır.

 

7. İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlamak için ne yapmam gerekir?

Başarılı sayılmak için Reading, Writing, Speaking ve Listening derslerinin bütünleşik yılsonu ortalamasının en az 80 (seksen) olması gerekmektedir.  

 

8. SAUPET nasıl bir sınav?

SAUPET sınavı dört beceriyi test etmesi amacıyla geliştirilen dört oturumdan oluşmaktadır. Reading oturumumda 20-40 soru ( çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru-yanlış vb.); Writing oturumunda 1. bölüm paragraf yazımı ve 2. bölüm essay yazımı olmak üzere iki bölüm; Listening oturumunda 20-40 soru (boşluk doldurma, eşleştirme, metin tamamlama, doğru-yanlış vb); Speaking oturumunda günlük konuşma (Sınav komisyonu ve öğrenci diyaloğu) bölümü ve kurayla belirlenen bir konu üzerine konuşma (Öğrenci monoloğu) bölümü bulunmaktadır. 

 

SaUPET sınavı, çeşitli kurumlarca yapılan uluslararası kabul edilen (TOEFL, PTE, IELTS, vb) sınavlara benzer bir sınavdır.

 

9. Yatay geçiş öğrencisiyim, başka bir üniversitede hazırlık eğitimi aldım. Ben de SAUPET sınavına girmeli miyim?

Dört temel dil becerisini ölçen bir sınava girdiyseniz, 80 ve üzeri bir puan aldığınızı belgelendirirseniz hazırlık eğitiminden muaf sayılabilirsiniz.

 

10. Daha önce başka bir üniversitede öğrenciydim. Geldiğim üniversiteden aldığım derslerimi burada saydırabilir miyim?

Sakarya Üniversitesinde eğitime başladıktan sonra ders saydırma işlemleri ile denklik belirlenen derslerinizi saydırabilirsiniz.