Yapay Zekanın Eğitimde Kullanımı Üzerine İnteraktif Webinar

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarının ve Sakarya Üniversitesi eğitim komisyonunun yapay zekâ ile ilgili uygulamalarından sorumlu öğretim elemanlarının katılımıyla 25 Eylül 2024 tarihinde Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi webinarda, Northeastern Üniversitesi'nden Dr. Ilka Kostka, "Generative AI in Education: Insights from Research and the Classroom" başlıklı sunumunu yaptı. Bölüm öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Burcu Koç’un girişimi ve davetiyle düzenlenen etkinlikte, yapay zekanın eğitimdeki kullanımı üzerine interaktif bir tartışma gerçekleştirildi. Webinar kapsamında iki kurumda yürütülen uygulamalar karşılaştırılarak Dr. Kostka ile Sakarya Üniversitesi öğretim elemanları arasında yapay zekâ uygulamaları hakkında fikir alışverişi yapıldı. İyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı etkinlik, soru-cevap bölümü ve geleceğe yönelik ikili iş birliği fırsatlarının tartışılmasıyla sona erdi.